Historik

1969 beslutade sig orienterarna och skidåkarna i Västerhaninge och Österhaninge kommuner för att bilda en egen klubb -Haninge Skid- och Orienteringsklubb. Idag är vi ca 290 medlemmar.

Loggan symboliserar ett stiliserat kompasshus och en skidstav med truga, i bakgrunden en skärm. I takt med att vintrarna blivit grönare kanske även ett MTB-hjul skymtas? Om någon tycker sig se en cigarett i en askkopp är det helt fel, och för övrigt är den överkorsad.

Klubbens vision

Haninge SOK skall vara en välkänd breddklubb inom orientering, MTB-orientering, skidorientering och längdskidåkning med medlemmar som trivs! Inom orientering skall Haninge SOK vara en attraktiv klubb för motionärer och elitaktiva medlemmar som skördar framgångar på nationell och internationell nivå.

Klubbens uppgift

Haninge SOK verkar för orienterings- och skidsportens utveckling och utövande bland invånarna i Haninge kommun. Den skall också verka för en drogfri, dopingfri och alkoholfri miljö i samband med klubbens tränings och tävlingsverksamhet.

Det här gör vi

Året runt är det något som händer i HSOK!

·       Vi tränar ett par gånger i veckan- skidor, orientering, löpning och MTB-O

·       Vi anordnar läger och resor

·       Vi tävlar – i Sverige och andra länder

·       Vi arrangerar tävlingar. Då hjälper alla HSOK:are till som funktionärer

·       Vi arrangerar motionsorientering och Naturpasset

·       Vi har utbyte med andra klubbar både vad det gäller träning och      klubbmatcher

Dessutom har vi förstås KM (klubbmästerskap) i:

·      Längd - skidor och Skidorientering

·      Orientering - Dag, Lång, Sprint, Natt och MTB-O

·      Terränglöpning

Många tillfällen att bli klubbmästare alltså! För att det ska räknas som klubbmästerskap krävs två startande i klassen 17-20 och uppåt, i ungdomsklasserna räcker det med en startande. Åldersklasserna är Herrar respektive Damer: -10, 11-12, 13-14, 15-16, 17-20, 21-34, 35-49, 50-59, samt 60-.

Träningar
Klubbens breda utbud av träningar passar förhoppningsvis alla. Programmet ser lite olika ut beroende på årstid. Men på tisdagar är det nästan alltid träning från klubbstugan kl. 18.00 och efter träningen serveras soppa vintertid. För att hålla koll på alla aktiviteter kan du gå in i aktivitetskalendern här på hemsidan och få info om vad som gäller. Här skall det alltid finnas det senaste i infoväg.

Tävlingar

Oftast måste man anmäla sig ca 14 dagar före tävling, alla tävlingar finns under rubriken tävlingskalender på hemsidan. Anmälan till tävling gör man själv i Eventor via Idrott Online.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Avgifter 2017

Avgifternas storlek beslutas på årsmötet.

Barn (tom 6 år)0:-

Ungdom (7-20 år)250:-

Vuxna (>20 år)400:-

Familj (max 2 vuxna + ev. barn + evUngdom)600:-

Terminsavgift

Barn och unga upp till och med 20 år: 25kr/termin

Tävlingsavgift

Barn och unga upp till och med 20 årklubben betalar

Vuxna (>20 år)betalar själva

Vuxna studerandebetalar själva max 750 kr/år

Klubbmästerskap och stafetter avgiftsfritt.

Alla betalar själva vid ”ej start” och den extra avgift som tillkommer vid efteranmälan.

Kursavgift

Nybörjarkurs barn ingår i medlemsavgiftenKostnad för eventuell tröja tillkommer.

Nybörjarkurs vuxna ingår i medlemsavgiften inklusive kursbok.

Hur ska tävlingsavgifter betalas?

Haninge SOK betalar som regel alla tävlingsavgifter via faktura till arrangerande klubbar och debiterar våra deltagare två till tre gånger per år i efterskott. Ett inbetalningskort erhålls från kassören.

Ersättning för direktanmälan utgår efter redovisat kvitto till kassören för ungdomar och juniorer som betalt terminsavgift. Övriga står själva för kostnaden för direktanmälan.

Prestationsbidrag

Prestationsbidrag för tävlande i klasserna HD12-HD21 finns, se årsmöteshandlingarna, verksamhetsplanen.

OBS! För seniorer är prestationsbidraget utformat som ett tillgodohavande hos HSOK som minskas när den som erhållit bidraget deltar vid t.ex. läger eller tävlingar (som annars skulle betalats).

Informationskällor…

Hemsidan
Orienterare är ett www-surfande släkte. Mycket information t ex tävlingar finns på Internet.

Kompletterar hemsidan som informationskanal.

Externa informationskanaler

Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) ger ut tidningen Skogsport och ansvarar för det nationella tävlingsprogrammet. För prenumeration ring 605 6000. Kolla även på http://www.svenskorientering.se/

Stockholms orienteringsförbund (StOF) har också en tidning –StOF-nytt. I den finns det utförliga inbjudningar till distriktets tävlingar, kurser mm. Kontakta orienteringssektionen om du vill ha ett exemplar av tidningen. Kolla också www.orientering.se/stockholm/

Svenska Skidförbundets officiella tidning heter svensk Skidsport. Kolla in på