Föreningen

1969 beslutade sig orienterarna och skidåkarna i Västerhaninge och Österhaninge kommuner för att bilda en egen klubb -Haninge Skid- och Orienteringsklubb. Idag är vi ca 290 medlemmar.

Klubbens vision på fem års sikt:

Haninge SOK är en välkänd breddklubb inom orientering, skidorientering, löpning,  skidåkning och MTB-O med medlemmar som trivs! Inom orientering har Haninge SOK etablerat sig som en attraktiv klubb för elitaktiva medlemmar som skördar framgångar på nationell och internationell nivå.

Klubbens uppgift:

Haninge SOK verkar för orienterings- och skidsportens utveckling och utövande bland invånarna i Haninge kommun samt verkar för en drog och alkoholfri miljö i samband med klubbens tränings och tävlingsverksamhet.

Det här gör vi

Året runt är det något som händer i HSOK!

·       Vi tränar ett par gånger i veckan- skidor, orientering, löpning och MTB-O

·       Vi anordnar läger och resor

·       Vi tävlar – i Sverige och andra länder

·       Vi arrangerar tävlingar. Då hjälper alla HSOK:are till som funktionärer

·       Vi arrangerar motionsorientering och Naturpasset

·       Vi har utbyte med andra klubbar både vad det gäller träning och      klubbmatcher

Dessutom har vi förstås KM (klubbmästerskap) i:

·      Längd - skidor och Skidorientering

·      Orientering - Dag, Lång, Sprint, Natt och MTB-O

·      Terränglöpning

Många tillfällen att bli klubbmästare alltså! För att det ska räknas som klubbmästerskap krävs två startande i klassen 17-20 och uppåt, i ungdomsklasserna räcker det med en startande. Åldersklasserna är Herrar respektive Damer: -10, 11-12, 13-14, 15-16, 17-20, 21-34, 35-49, 50-59, samt 60-.

Tävlingar

Hur anmäler man sig?

Oftast måste man anmäla sig ca 14 dagar före tävling, alla tävlingar finns under rubriken tävlingskalender på hemsidan. Anmälan till tävling gör man själv i Eventor via Idrott Online.

Direktanmälan

Ersättning för direktanmälan utgår efter redovisat kvitto till kassören för ungdomar och juniorer som betalt terminsavgift. Övriga står själva för kostnaden för direktanmälan.

Träningar

Klubbens breda utbud av träningar passar förhoppningsvis alla. Programmet ser lite olika ut beroende på årstid. Men på tisdagar är det nästan alltid träning från klubbstugan kl. 18.00 och efter träningen serveras soppa vintertid. För att hålla koll på alla aktiviteter kan du gå in i aktivitetskalendern här på hemsidan och få info om vad som gäller. Här skall det alltid finnas det senaste i infoväg. Du hittar också information i månadsbladet som medföljer vår klubbtidning Skriet.

Tävlings- och terminsavgifter

Samtliga tävlingsaktiva medlemmar från HD-21 och äldre (upp till HD-20 avgiftsfritt) betalar sina individuella tävlingsavgifter själva (klubbmästerskap är dock avgiftsfria). HD 21 studerande betalar max 750 kronor per år. Alla betalar själva vid ”ej start” och den extra avgift som tillkommer vid efteranmälan.

Anmälningsavgifterna till alla stafetter betalas av klubben.

Hur ska avgifterna betalas?

Haninge SOK betalar som regel alla tävlingsavgifter via faktura till arrangerande klubbar och debiterar våra deltagare två till tre gånger per år i efterskott. Ett inbetalningskort erhålls från kassören.
Träningsaktiva HD20 och yngre betalar en terminsavgift på 200 kr per termin.

Informationskällor…

Nyhetsbrev
Klubbtidningen, Skriet från Hanveden har ersatts med HaningeSOKs Nyhetsbrev. Ambitionen är att publicera ett nyhetsbrev en gång i månaden på vår hemsida.

Hemsidan
Orienterare är ett www-surfande släkte. Mycket information t ex tävlingar finns på Internet. Vi arbetar även med att utveckla klubbens hemsida.

Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) ger ut tidningen Skogsport och ansvarar för det nationella tävlingsprogrammet. För prenumeration ring 605 6000. Kolla även på www.orientering.se/

Stockholms orienteringsförbund (StOF) har också en tidning –StOF-nytt. I den finns det utförliga inbjudningar till distriktets tävlingar, kurser mm. Kontakta orienteringssektionen om du vill ha ett exemplar av tidningen. Kolla också www.orientering.se/stockholm/

Svenska Skidförbundets officiella tidning heter svensk Skidsport. Kolla in på

www.skidforbundet.a.se